Over Oskamp

In 2015 presenteert Joost Oskamp zijn eerste Nederlandstalige album. Het volgt na een spannend, internationaal muziek-avontuur, waar de Utrechtse liedjesschrijver samenwerkt met producer Todd Burke (Red Hot Chili Peppers, Jack Johnson) en onder andere het voorprogramma verzorgt van popicoon Sia. Deze muzikale achtbaan doet Joost beseffen dat het soms lastig is om in het Engels de essentie van een liedje te vangen. Hij besluit dan ook om nieuw materiaal te schrijven in zijn moerstaal.

Na de totstandkoming van het album 'De Nieuwe Gezelligheid' wil Joost ook live dichter bij de kern te komen. Akoestisch spelen met goede vriend Ferry van der Groep (People You Know, Sneakerfreak) blijkt een schot in de roos. De zang en het gitaarspel van Ferry staan tijdens optredens garant voor extra kleur en karakter. Begin 2016 volgt een hoogtepunt op het vermaarde Grasnapolsky festival, waarna het duo besluit om ook samen te werken aan het tweede Oskamp-album.

De inspiratie voor de nieuwe nummers ligt voor het oprapen. Joost verwerkt een bewogen periode van zijn leven in persoonlijke liedjes die gaan over liefde, reflectie en loslaten. Zonder dramatiek, maar juist met een ondertoon van berusting.
De albumtitel 'Mooierd' dekt daarbij de lading, omdat je nog altijd kan houden van degene met wie je was, maar niet van de relatie waar je samen inzat.

In de nazomer van 2016 arrangeren Joost en Ferry op Texel de nieuwe nummers. Ze vangen de sfeer van ambachtelijke liedjesschrijvers als Kings of Convenience, Simon & Garfunkel en Jim Croce. Het duo besluit het album vervolgens volledig analoog op te nemen. De digitale perfectie voorbij en warmte vinden in de onvolmaaktheid. Achter fac╠žades schuilen is er voor Oskamp niet meer bij.

Joost_1
Joost_2